Σου έχει συμβεί να κάνεις μια συζήτηση με κάποιον, και να φτάσει κάποια στιγμή που να μην έχεις κάτι να πεις;
Να θέλεις να συνεχίσεις την συζήτηση αλλά να μην ξέρεις πώς..
Ναι, σωστά κατάλαβες!
Αναφέρομαι σε αυτές τις παύσεις που δημιουργούνται σε μια συζήτηση και οδηγούν σε αμηχανία.
Εκεί που το μόνο που σκέφτεσαι να πεις είναι “Τι άλλα;”.. Αλλά ξέρεις κατά βάθος πως δεν πρέπει να το πεις. Γιατί είναι σαν να έχεις πει όσα είχες να πεις και δεν υπάρχει κάτι άλλο.
Και ναι.. Είναι η στιγμή που θέλεις να σκεφτείς κάτι ενδιαφέρον, που θα κάνει την συζήτηση σας να συνεχιστεί για αρκετή ώρα ακόμα. Αλλά τι;
Δεν έχει καμία σημασία αν είσαι εσωστρεφής ή εξωστρεφής. Πάντα θα υπάρχουν αυτές οι παράξενες και αμήχανες στιγμές σε μια συζήτηση.
Ας δούμε λοιπόν κάποια tips, που μπορούν να σε βοηθήσουν να δώσεις συνέχεια στην συζήτηση που έχεις ξεκινήσει είτε με κάποιον φίλο, είτε με κάποιον άνθρωπο που σε ενδιαφέρει συναισθηματικά, είτε με έναν συνεργάτη, με οποιονδήποτε..
Σου έχει συμβεί σε μια συζήτηση να προσπαθείς να βρεις τις σωστές λέξεις και να μην μπορείς;
Πολλές φορές κάτω από μία τέτοια συνθήκη γεμίζουμε με άγχος. Το άγχος αυτό όμως δυσκολεύει την πορεία της συζήτησης μας. Γιατί; Γιατί δημιουργεί ένα εσωτερικό μπλοκάρισμα. Εστιάζουμε πολύ στην αναζήτηση της σωστής λέξης, κάτι το οποίο πολλές φορές συνεχίζεται και στην πορεία της συζήτησης. Αποτέλεσμα; Δυσκολευόμαστε να πάμε στο επόμενο θέμα.
Δεν χρειάζεται να βιάζεσαι όταν συζητάς με κάποιον. Κάνε την συζήτηση σου ήρεμα και χαλαρά. Άκουσε τον συνομιλητή σου με προσοχή, απάντησε στις ερωτήσεις που θα σου κάνει. Κάνε του κι εσύ ερωτήσεις. Αν είσαι ήρεμος και δεν βιάζεσαι θα μπορέσει η συζήτηση σας, να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί ακούραστα. Δύσκολα θα δημιουργηθούν παύσεις. Εύκολα θα βρείτε νέα θέματα να αναπτύξετε.
Συνήθως οι άνθρωποι θέλουν να μιλούν για τον εαυτό τους. Όχι λόγω εγωισμού αλλά επειδή νιώθουν πως είναι ένα ασφαλές θέμα, που γνωρίζουν πολύ καλά. Επομένως, αν δεν ξέρεις κάποια στιγμή τι να πεις, μπορείς να κάνεις κάποιες ερωτήσεις ώστε να μάθεις περισσότερα πράγματα για τον συνομιλητή σου.
Επιπλέον, οι ερωτήσεις δείχνουν ότι ενδιαφέρεσαι για τον άνθρωπο που έχεις απέναντι σου, και αυτό βοηθάει στο να έχεις την προσοχή του και να συνεχιστεί η συζήτηση σας. Αν δεν ξέρεις τι να ρωτήσεις παρατήρησε τον. Αν για παράδειγμα φαίνεται κουρασμένος, ρώτησε τον “Είσαι κουρασμένος ε; Δύσκολη μέρα; Τι συνέβη;”. Το κλειδί είναι να ρωτάς πράγματα που θα οδηγήσουν σε ανοιχτές συζητήσεις και όχι ερωτήσεις που θα απαντήσει ο άλλος με ένα “Ναι” ή “Όχι”.
Σίγουρα δεν γνωρίζουμε όλοι για τις τελευταίες εξελίξεις στην ρομποτική ή στον χώρο της ιατρικής ή στον καλλιτεχνικό χώρο όμως υπάρχουν θέματα που μπορεί να συζητήσεις, χωρίς να χρειάζεται να έχεις ή να έχει ο συνομιλητής σου περισσότερες γνώσεις. Για παράδειγμα μπορείτε να μιλήσετε για τον καιρό, για το φαγητό, για ταξίδια, για την δουλειά, για βόλτες κλπ. Πάντα υπάρχουν θέματα για να συζητήσεις.
Μπορείς να πεις κάποια πράγματα για εσένα στην συζήτηση σου με τον συνομιλητή σου. Να ταιριάζει στην ροή της συζήτησης σας βέβαια.. Το σημαντικό είναι ότι βγάζεις το μήνυμα σε εκείνον ότι του ανοίγεσαι. Και τον βοηθάς να ανοιχτεί και αυτός στην συζήτηση σας.
Να θυμάσαι πάντα υπάρχει τρόπος να κρατήσεις μια συζήτηση ενεργή. Βάλε σε εφαρμογή τα παραπάνω μικρά tips στις συζητήσεις σου και απόλαυσε την επικοινωνία με τους ανθρώπους γύρω σου.
Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!
Συμπληρωματικά άρθρα και Video:
Ύπνος! Τον στερείσαι; Έχει τον τρόπο να σε εκδικηθεί..
Τα πιο σημαντικά 10-λεπτά της ημέρας σου, που θα κάνουν τη διαφορά
Πώς θα αλλάξει η ποιότητα της ζωής σου αν αλλάξει η εστίαση σου;